حوض نقاشی

بنشین لب این حوض و عطشی بار بنه

بنشین لب این حوض و عطشی بار بنه

دنبال کنندگان ۳ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
بایگانی
آخرین نظرات

۴ مطلب در آبان ۱۳۹۴ ثبت شده است


تمام زن ها و مردهای ایرانی بعد از اینکه میروند زیر یک سقف، یکی از مهم ترین آرزوهایشان می شود فرزند، اونم از نوع زیبا، باهوش، جذاب، دانشمند، هنرمند و هزار صفت دیگه که جزو حسرت های زندگی شان بوده و خیلی جدی برنامه زیری می کنند تا بقیه زندگی را روی فرزندهاشان تمرکز کنند تا یک روز خدای ناکرده آنها حسرت به دل نمانند.

اما مشکل از آنجا شروع می شود که این هدیه الهی مثل همه انسان های دیگر درک و شعور و از اون مهم تر قدرت انتخاب دارد. چیزی که خیلی از پدرها و مادر ها آن را نادیده می گیرند. این تعارض بین خواسته بزرگترها و انتخاب کوچکترها می تواند شروع کننده خیلی از نارسایی های اخلاقی و اجتماعی باشد. بچه گوشه گیر می شود، نافرمانی می کند یا حتی برای فرار از جریمه حرف را گوش می دهد اما با کلی عقده روحی عاقبت به موقع اش میرود و انتخاب خودش را عملی می کند.

حالا فاجعه بزرگتر زمانی اتفاق می افتد که پای یک یا چند فرزند کوچک یا بزرگتر، آن هم از نوع فرمان بردار به این خانواده باز بشود. آن موقع هست که شهاب قصه ی ما می شود تنهاترین آدم روی این کره خاکی که دیگر نه تنها به پدرش که حتی به مادرش هم اعتماد نخواهد داشت. جالب اینجاست که وقتی از پسر بزرگتر پرسیده می شود که از این همه درس خواندن خسته نشده، می گوید این ها همه اش بخاطر دلخوشی پدرش است و نه چیز دیگر... که این داستان هم از این قسم است.

بگذارید بگویم که پدر این قصه نه تنها شخصیتی خیالی و مبالغه آمیز نیست بلکه بسیار واقعی و قابل لمس می باشد. پدری که نه تنها تقصیر را متوجه خودش نمی داند، می گوید تمام تلاشش برای فرزندانش انجام داده است. اشکال کار در کجاست؟ بگذارید یک نکنه کنکوری را به خاطرتان بیاورم. "بیش از نیمی از جواب مسئله در خود سوال نهفته است..!" بله..تنها کاری که آن پدر انجام نداد توجه بیشتر به خود فرزند و خواسته هایش، دل دادن و گوش سپردن به علایقش بود و تنها کاری که نکرد کنار گذاشتن خودش بود و به تمامی برای او شدن بود.

این حرف ها را زدم برای زمانی نه چندان دور که خواستیم پدر و مادر شویم، حسابی حواسمان باید جمع باشد، اما فکر نکتید که این حرف ها فقط برای فرزندان و کودکان اطرافمان است که همه ی ما بزرگتر ها هم گاهی فقط و فقط نیاز داریم به کسی که خودش را، نصیحت ها و تجربه هایش را بگذارد کنار، بنشیند پهلویمان، دستمان را بگیرد و بگوید "از ته ته دلت چه خبر؟ برایم حرف بزن..."


+ نقش اول: پیامبر رحمت که درود خدا بر او و خاندان پاکش باد، فرمودند: از خدا بترسید و میان فرزندانتان به عدالت رفتار کنید.(حدیث 45346, نقل از میزان الحکمهو باز هم فرمودند: ای علی ؛ از رحمت خدا دور باد آن پدر و مادری که با رفتار و گفتار نادرست خود ، موجبات بد کاری فرزندان و اسباب نارضایتی خود را از آنان فراهم سازند.(وسائل الشیعه , ج 5)

---------------------------------------------------------------------------------------------

+نقاش باشی: این فیلم را بسیار دوست داشتم، از دستش ندهید. به علاوه رمان زیبای خانم پرینوش صنیعی، که این فیلم برگرفته از اوست را نیز اگر فرصت کردید مطالعه بفرمایید.

۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۱۷ آبان ۹۴ ، ۱۶:۴۱
نقاش باشی


از بس که شیب تند کوه را بدون مکث پا کوبیده ای به نفس نفس افتاده ای. هوای سرد را با هر نفس تا انتهای گلویت می مکی ولی هیچ اکسیژنی در این هوا نمانده، انگار می خواهی جان بدهی. گوش هایت سوت می کشد، دیگر رمقی برای ماهیچه های پایت باقی نمانده، دستانت را روی زانوهایت ستون می کنی تا قدری به کمک ات بیاید. قند خونت به شدت پایین آمده، طوری که هر بار که نفس می کشی چشم هایت سیاهی می روند... انگاری دارند چشم هایت را به داخل جمجمه ات فشار می دهند. دهانت از سرمای هوا کاملا خشک شده و لبانت در این خشکی گزگز می کنند.

مردی که به نظر میانسال می آید اما چهارشانه است و سرپنجه راه می رود، چهره اش نور خاصی دارد و گونه هایش حسابی سرخ شده است، از ابتدای صف به آخرش نگاهی می اندازد و با صدای بلند به صدایش کش می اندازد و می گوید: به گفته جلودار چیزی تا مقصد نمانده است. 

از فرط خستگی می خواهی بنشینی، اما این حرف دلت را قرص می کند. بقیه افراد گروه هم حالشان از تو بهتر نیست. آخر از وقتی آن خبر بزرگ به گوش تان رسیده، سر از پا نشناخته و بی وقفه طی مسیر می کنید. اما دیگر توانتان را از دست داده اید و طاقت تان طاق شده است. از یک سوی توان رفتن نیست و از آن سو تاب مانده نیز هم، پس ادامه می دهید.

هر چند قدمی که پیش می روی یکی از اعضای گروه از حال می رود و می خواهد که بنشیند اما متوجه می شود که طنابی محکم همه گروه را به هم مانند دانه های تسبیح چسبانده. نفر عقبی او را محکم می گیرد و خودش را ستون اش می کند و زیر گوشش می گوید: رفیق دیگر چیزی نمانده کمی طاقت بیاور.

بالاخره پیچ آخر این مسیر پرشیب و لغزنده را می گذرانید که جلودار با صدای لرزان، فریاد شادی سر می دهد که رسیدیم و یادآور می شود جلوترها منتظر بمانند تا عقبی ها خودشان را برسانند. نور سبزی از بالای کوه چشم نوازی می کند. قدری که می گذرد، هنوز حال تان جا نیامده و رمق به زانوانتان بر نگشته که یک گروه از بالا، از کنار همان نور سبز خودشان را به شما می رسانند. چهره شان نور دارد، گونه هاشان سرخ است و چشم هایشان برق می زند. یکی از آنها سمت ات می آید. با رویی گشاده و لبخندی پر از محبت و برادری، انگار مادری که پس از سالیان درازی به فرزندش رسیده باشد، تو را در آغوشش می گیرد. تمام خستگی راه از بدنت دور ریخته می شود، دوباره زنده می شوی. با درخشش چشم هایش به تو خیره می شود و با مهری مثال زدنی تو را به اسم صدا می زند و حالت را می پرسد. باورش برایت سخت است. او که بود که اینگونه تو را می شناسد؟!

ناگهان انگار که یک لحظه چیزی را به یاد آورده باشد منتظر پاسخت نمی ماند. چشم هایش پراشک می شود مردمک چشم هایش دو-دو می زنند، با هیجانی که در انتهای حرفش فریاد می زد " ای کاش من جای تو بودم" می گوید: چرا ایستاده ای؟! آقایمان منتظر دیدار شماست، خودت را به موقع رساندی، خوش به سعادتت.

مبهوت، تازه یادت میاید برای چه این مسیر سخت را آمده ای، آن خبر بزرگ چه بود، از خود بی خود شده ای و نمی توانی و اصلا نمی خواهی اشکی که از چشم هایت سرازیر است را کنترل کنی. با هر چه در توان داری به سمت اش می دوی.


با صدای اذان صبح از خواب می پرم، نماز صبح جمعه را خواندم و راه افتادم تا به قرار دعای ندبه صبح های جمعه ام برسم...

#چشم هایمان را ببندیم

+اول نقش: آقای ما...مولای ما...دعا کن برای ما


۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۱۷ آبان ۹۴ ، ۱۴:۳۵
نقاش باشی

یک روز زیبا از فصل بهار است. آفتاب با گرمای دلچسبی به پوست صورتت می تابد، خنکای نسیم روی آرنج ات می لغزد و به سمت بازوهایت می خزد. آدم در این هوا دوباره زنده می شود.

زیر سایه بید مجنون، وسط یک دشت سرسبز پر از گل های سرخ و سفید و صورتی و زرد زیراندازی پهن می کنیم. من سبد غذا را گوشه ی زیر انداز می گذارم، کفش هایم را در میاورم و می نشینم. تو هم زود میایی دست هایت را به سمت من دراز می کنی، یعنی دستم را بگیر و مرا بنشان به کنارت. می گیرمشان، به هم نزدیکشان می کنم، می بوسم و می گویم، بنشین عزیز...

صدای بی امان پرندگان مقیم دشت گوش هایمان را پر می کند. با هیجان می پرسم : اگر گفتی توی این طبیعت ناب با این هوای عالی چی می چسبد؟ تو هم مثل همیشه هیجانم را بی جواب نمی گذاری و با برق عجیبی که در چشم هایت می افتد می گویی: چی؟چی؟چی می چسبد؟ این برق درخشنده را در هیچ چشمی سراغ نداشتم و ندارم.

با یک حرکت سریع خودم را به سبد می رسانم، دست می اندازم داخلش و چندتا توت فرنگی درشت بیرون میاورم و می گویم : این هم نوبرانه، برای بانوجان. با یک "وااای" کشیده، با لرزش صدایی که ناشی از هیجان است، می پری توی بغلم و داد می زنی "عاشقتم" و من سرخ می شوم، ذوق می کنم و با صدای آرام و شکسته و با چشم هایی چراغانی که ازش علاقه بی کران می بارد جواب می دهم: من هم همینطور. با خودم می گویم: می دانستم که به همین اندازه خوشحال می شوی و ذوق می کنی و به راستی قبل تو زنی را نمی شناختم که از دیدن توت فرنگی به این اندازه ذوق کند. از کوچکترین چیزهای این دنیا بزرگترین محبت ها را به من برگرداند. انگار من نبودم که او را به هیجان می آورد، نه...خود او بود با و بی هر بهانه ای به حدی ذوق می کرد که من را از فرط خوشحالی می کشت.
توت را میان لب هایت می گذاری، پلک هایت را محکم به هم می فشاری به حدی که پلک هایت چروک می شوند: هووووم، از کجا می دانستی که این قدر دلم توت فرنگی می خواسته عشق من... و من باز سرخ می شوم، ذوق می کنم و ...
گاز آخر را که می زنی، یک نفس بلند عمیق و صدادار می کشی به این نشانه که چقدر بهت چسبیده و از پشت، سرت را روی پاهایم ولو می کنی و دو تا دست ات را تا حد ممکن به دو سمتت می کشی که آخی، چقدر خوب است حالم...
نور خورشید از لابلای برگ های بید، روی تنت می تابد و مرا تاب نمانده است. مانند صیادی که مدت هاست منتظر مانده تا شکارش را به چنگ بیاورد با احتیاط دستم را روی سرت می لغزانم و انگشتانم را لای موهایت فرو می برم، طوری که هیچ وقت نشود آنها را بیرون بیاورم، به کسری از لحظه جای شکار و شکارچی عوض می شود و این منم که مشتاق تر از همیشه در دام موهایت افتاده ام. ساعت ها مانند بچه های سربه هوای بازی گوش میان جنگل موهایت بازی می کنم و تاب می خورم. اما هر چند لحظه به چشم های پرنورت که حسابی محو تماشای من است، سرک ای می کشم. چشم ام که به برق چشمانت می افتد باز سرخ می شوم، ذوق می کنم و ...
با اینکه چشم هایمان، دست هایمان، دل هایمان بی نهایت، ماندن در همین لحظه را می خواهند، اما امان از پلک هایمان... پلک هایت تاب و تحمل سنگینی این خواب را ندارند انگار... و تو به خواب می روی و بیدار می شوی.

+نقاش باشی: با تو تمام رویاهای دنیا رنگ واقعیت می گیرند.
+روحوضی: این پست ها با عنوان چشم هایت را ببند ادامه دار است...

۱ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۱۷ آبان ۹۴ ، ۱۴:۰۳
نقاش باشی

دنبال جایی می گشتم بکر و دور از هیاهو و دوندگی های روزانه شهر

جایی دنج و چشم نواز، پر از نغمه های آرامش

من بنشینم و فقط خدا باشد. زیر سایه درختانش لم بدهم و نور تند آفتاب اذیت ام نکند

جوراب هایم را در بیاورم و پاهایم را آرام آرام توی رود کنارش فرو ببرم

با پوستم لطافت بهار را لمس کنم و دیگر چیزی بخاطرم نیاید...هیچ!

 

دنبالش گشتم تا رسیدم به این حوض وسط خانه ای قدیمی در روستایی دورافتاده

حوضی پر از ماهی...حوضی پر از آب زلال که سرمایش مو به تنت سیخ می کند، حوضی پر از شعر پر از نقش

اسمش شد حوض نقاشی...یاعلی

 

+اول نقش: بسم الله عشق...ن و القلم و مایسطرون- سوره القلم.آیه ی یک.

+رو حوضی: یاعلی گفتیم و عشق آغاز شد.

----------------------------------------------------

+نقاش باشی: در قدیم، خانه‌ها معمولا حوضی داشت که روی آن تخته و فرش و گلیم می‌انداختند و بازیگران به ترتیب اجرای نمایش روی صحنه می‌آمدند و به‌ همین دلیل کم‌کم این نوع نمایش تخته حوضی یا روحوضی نام گرفت. 

۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۱۷ آبان ۹۴ ، ۱۳:۱۱
نقاش باشی